Superdebuut voor Lassina Traoré: spits helpt Shakhtar aan zege

Superdebuut voor Lassina Traoré: spits helpt Shakhtar aan zege

24 juli 2021 – Lassina Traoré is uitstekend aan zijn avontuur in Oekraïne begonnen. De twintigjarige spits uit Burkina Faso, die deze zomer een miljoenentransfer van Ajax naar Shakhtar Donetsk maakte, luisterde zijn debuut voor de topclub direct op met een treffer. Al na twaalf minuten opende hij de score. Zijn nieuwe werkgever opende het seizoen daardoor met een 2-1 overwinning.

Op aangeven van zijn nieuwe ploeggenoot Manor Salomon tikte de bonkige spits de bal knap achter de doelman van Inhulets. Daarmee gaf hij zijn sterke voorbereiding een vervolg. In de oefencampagne had hij met twee treffers al laten zien een neusje voor de goal te hebben. Shakhtar hoopt met Traoré goud in handen te hebben. Niet voor niets betaalde het liefst tien miljoen euro aan Ajax.

Traoré koos deze zomer voor een vertrek bij Ajax, waar hij afgelopen seizoen regelmatig aan de aftrap verscheen. Tijdens de historische 0-13 zege op VVV-Venlo was hij vijfmaal trefzeker. In totaal mocht hij twaalf keer juichen in de Amsterdamse hoofdmacht. Na de komst van Sébastien Haller daalde Traoré in de pikorde. Ajax heeft ook nog de beschikking over centrumspits Danilo.

De Burkinees zette deze zomer zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Oekraïne. De spits was in veertien interlands voor zijn land zesmaal trefzeker.

gerelateerd