Feyenoord
2 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Memphis en Koeman tevreden: "Het begin van een mooi traject"

Memphis en Koeman tevreden: "Het begin van een mooi traject"

24 juli 2021 – FC Barcelona won de oefenwedstrijd van Girona met 3-1. Ronald Koeman gaf veel talenten de kans, maar kon ook beschikken over een aantal basisspelers van afgelopen seizoen. Daarnaast maakte Memphis Depay zijn debuut. De aanvaller scoorde meteen een strafschop.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten kon maken. Ik heb genoten. Ik ben heel blij. Ik weet dat de fans veel van me verwachten en ik heb hard gewerkt. Het zijn heel mooie momenten geweest. Als we in een vol stadion spelen, zal het ook ongelooflijk zijn", vertelt de Oranje-international aan Marca. Hij kwam net als landgenoot Frenkie de Jong als invaller binnen de lijnen.

Koeman was ook blij met de treffer van Memphis. De aanvaller was sowieso zijn gehele invalbeurt dreigend. "Ik denk dat het goed was. Hij is een speler met veel kwaliteit. Hij heeft het op bepaalde momenten van de wedstrijd laten zien. Hij is belangrijk omdat je concurrentie op de topposities moet hebben", aldus de oefenmeester, die wederom veel talenten aan het werk zag. "Ze maken veel minuten en krijgen zo ervaring. Dat is erg goed voor ze. Het is het begin van een mooi traject."

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen werd al met 4-0 gewonnen van Gimnàstic en nu volgde dus de tweede zege. Het stemt Koeman tevreden. "Girona is een goede ploeg die probeert te spelen. Het was een goede wedstrijd, gezien het feit dat we in de voorbereiding zitten. Beetje bij beetje zullen we meer geven. We zullen proberen voorbereid te zijn op de eerste competitiewedstrijd", aldus de keuzeheer, die nog een aantal internationals mist. Zij vieren vakantie na het EK of de Copa America.

gerelateerd