FC Groningen
0 – 1
Vitesse
Feyenoord
1 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Nagelsmann ziet Zirkzee falen: "Heb niets tegen hem gezegd"

Nagelsmann ziet Zirkzee falen: "Heb niets tegen hem gezegd"

24 juli 2021 – Joshua Zirkzee had moeten scoren tegen Ajax namens bij Bayern München. De aanvaller kreeg de bal cadeau van de Amsterdamse defensie, omspeelde Remko Pasveer, maar wist de bal niet in de goal te krijgen door een geweldige sliding van Perr Schuurs.

"Ik heb helemaal niets tegen hem gezegd. Hij weet zelf heel goed dat hij het had kunnen en moeten doen", stelt trainer Julian Nagelsmann tegenover Voetbal International. "In een Bundesliga-wedstrijd zal hij het hopelijk een beetje serieuzer aanpakken in zo'n situatie. Ik geloof dat ik nu niet met hem moet praten, hij weet het zelf wel. En bij elkaar doet hij veel goed."

De coach zag Der Rekordmeister met 2-2 gelijkspelen tegen Ajax. "Over het algemeen was het optreden absoluut goed van de ploeg die we tot onze beschikking hadden. We zijn ook heel blij dat er weer toeschouwers waren die ons steunden. Het was een mooie ervaring", aldus de trainer, die nog niet kon beschikken over de meeste internationals. Zo waren bijvoorbeeld Robert Lewandowski, Joshua Kimmich, Leon Goretzka en Manuel Neuer niet van de partij.

Eric Maxim Choupo-Moting was wel van de partij. De aanvaller scoorde de 1-1 in de veertigste minuut. De spits kijkt tevreden terug op de website van de Bundesligaclub. "Het was leuk om weer eens te spelen met de fans We speelden tegen een goed team dat al een aantal oefenwedstrijden in de benen heeft."

gerelateerd