'Ajax en Bayern al in gesprek over transfer Antony'

'Ajax en Bayern al in gesprek over transfer Antony'

24 juli 2021 – In de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler richt Bayern München de pijlen volledig op Ajacied Antony. De Duitse topclub heeft slechts drie flankspelers in de selectie en hoopt een talentvolle naam toe te voegen. Hoewel de vraagprijs vooralsnog een struikelblok is, zijn de gesprekken inmiddels gestart.

Niet alleen in het oefenduel van zaterdagmiddag, dat in een 2-2 gelijkspel eindigde, stonden Bayern en Ajax tegenover elkaar. Ook technisch directeur Marc Overmars voerde reeds gesprekken met zijn collega van de topclub over een mogelijke transfer. Antony moet de leegte op de flanken van Bayern gaan opvullen. Coach Julian Nagelsmann beschikt momenteel slechts over drie spelers van wereldformaat: Leroy Sané, Serge Gnabry en Kingsley Coman.

Antony moet de vierde keuzemogelijkheid worden voor Nagelsmann. Volgens diverse Braziliaanse media zijn de gesprekken inmiddels gestart, maar verlangt Ajax een te hoge vraagprijs. De Amsterdammers willen minstens dertig miljoen euro vangen voor de linkspoot. Dat is voor Bayern München voorlopig een te hoog bedrag. Ajax moet bij alle transferdeals hoger dan zestien miljoen euro liefst twintig procent van de som afstaan aan zijn vorige werkgever São Paulo.

Antony, momenteel met de Braziliaanse ploeg actief op de Olympische Spelen, werd in 2020 voor dat bedrag opgepikt in zijn thuisland. Afgelopen seizoen beleefde hij een sterk jaar, door negen keer te scoren en acht assists te geven in de Eredivisie. Niet alleen Antony is in beeld. Bayern München zou ook de ontwikkeling van Cody Gakpo met bovengemiddelde interesse volgen. De aanvaller scoorde vorig seizoen zeven keer voor PSV.

gerelateerd