Van Wolfswinkel ambitieus: ''Afbouwen doe ik niet bij FC Twente"

Van Wolfswinkel ambitieus: ''Afbouwen doe ik niet bij FC Twente"

24 juli 2021 – Ricky van Wolfswinkel is content met zijn transfer naar FC Twente. De aanvaller maakte de overstap van FC Basel naar Enschede. De spits is blij dat hij terug is in Nederland, maar hoopt wel op Europese avonturen met zijn nieuwe club.

"Opties zijn er altijd wel geweest, maar ik heb niet getwijfeld nee. Ik ben twaalf jaar in het buitenland geweest. Ik bepaal mijn keuzes op sportieve basis en dat heb ik nu ook gedaan. FC Twente hoef ik niks over uit te leggen. Je merkt hier heel snel bij wat voor club je binnenkomt en dat is een club die perfect bij mij past", vertelt Van Wolfswinkel bij ESPN na de met 4-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag.

"Ik ben hier nu drie dagen. Je moet even wennen aan de club, je teamgenoten, de manier van spelen. Het gaat erom je minuutjes te kunnen maken en daar ben ik blij mee. Ik voel me goed eigenlijk. Ik ben helemaal fit", aldus de aanvaller, die in het verleden in zijn vaderland al actief was bij Vitesse en FC Utrecht. In het buitenland speelde hij eerder al bij Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis.

Nu de 32-jarige spits terug is in Nederland, betekent het niet dat hij al gaat afbouwen. "Als je me kent dan weet je dat dat er niet in zit. Afbouwen doe ik wel bij VV Woudenberg en niet bij FC Twente. Ik zie mezelf nog meerdere jaren in de Eredivisie. Je wil het maximale uit het team halen. We moeten stappen maken en daar wil ik bij helpen. Dat zijn stappen naar boven toe. Mijn doel is Europees voetbal, dat wil ik naar Enschede gaan halen."

gerelateerd