'De Ligt ziet concurrent vertrekken na domino-effect op transfermarkt'

'De Ligt ziet concurrent vertrekken na domino-effect op transfermarkt'

24 juli 2021 – Tottenham Hotspur trekt de portemonnee om de defensie te versterken. De Londenaren betalen maar liefst 42 miljoen euro aan Atalanta Bergamo om Cristian Romero over te nemen. Door bonussen kan dit bedrag met nog eens tien miljoen euro oplopen. Het zorgt voor een domino-effect op de transfermarkt.

Corriere della Sera en Sky Sports maken melding van het nieuws. Atalanta huurt Romero eigenlijk van Juventus. De nummer drie van de Serie A gaat de 23-jarige Argentijn echter spoedig overnemen van De Oude Dame, om hem vervolgens direct weer te verkopen aan Tottenham.

Lees ook: 'Tottenham aanvaardt bod op Alderweireld, transfer lonkt'

Romero heeft nog geen persoonlijk akkoord bereikt met Spurs, maar de verwachting is dat de onderhandelingen tussen club en speler geen problemen zullen opleveren. Voor de vijfvoudig international ligt een vijfjarig contract klaar in Engeland. Het is de tweede deal die Engelse en Italiaanse club vandaag sluiten. De club uit Noord-Londen gaat doelman Pierluigi Gollini met een optie tot koop huren van Atalanta. 

De transfer van Romero kan zorgen voor een domino-effect. Nu de verdediger vertrekt uit Bergamo, moet de club een nieuwe mandekker aan de selectie toevoegen. De kans bestaat dat die weer van Juventus komt. Italiaanse media melden namelijk dat 'La Dea' serieus geïnteresseerd is in Merih Demiral. In Turijn is hij nooit onomstreden geweest door de aanwezigheid van Matthijs de Ligt en Europees kampioenen Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci.

gerelateerd