Fernandes haalt uit naar FC Barcelona: "Hebben niet eens gebeld"

Fernandes haalt uit naar FC Barcelona: "Hebben niet eens gebeld"

24 juli 2021 – Matheus Fernandes heeft geen begrip voor het handelen van Barcelona. De Braziliaan kwam vorig jaar voor zeven miljoen euro naar Camp Nou, maar is inmiddels transfervrij teruggekeerd bij zijn oude club Palmeiras. Hij snapt niets van de Catalaanse grootmacht.

De topclub heeft financieel grote problemen, mede door het coronavirus. De tribunes bleven afgelopen seizoen leeg en de ploeg werd al vroeg in de Champions League uitgeschakeld. Het zorgt ervoor dat er behoorlijk bezuinigd moet worden deze zomer. Daarom moest Fernandes vertrekken. Hij kwam in zijn debuutseizoen namelijk nauwelijks aan spelen toe. In La Liga liet Ronald Koeman hem niet een keer spelen en in de Champions League mocht hij zestien minuten meedoen tegen Dinamo Kiev.

"Ik was thuis en stond op het punt om op pad te gaan met mijn vrouw toen ik een berichtje kreeg vanuit de club waarin werd gevraagd of ik nog hetzelfde mailadres had", blikt hij terug op het einde van zijn Spaanse avontuur.  "Ik bevestigde dat en kreeg toen het bericht. Ik begreep de boodschap eerst niet en nam contact op met mijn manager en advocaat. Zij zeiden dat mijn contract was ontbonden. Er verstreek wat tijd en toen kwam het nieuws naar buiten. Er was geen gesprek, niets. Ze hebben niet eens gebeld om hallo en vaarwel te zeggen."

Bij het Braziliaanse Globo Esporte stelt de middenvelder dat hij zich nooit echt gewaardeerd voelde in Camp Nou. "Ik was een Barcelona-speler en wilde ook zo behandeld worden. Andere aankopen werden gepresenteerd, maar ik niet. Daar was ik boos over", aldus Fernandez, die vorig seizoen al eens hard uithaalde naar Koeman. "De coach zei voor het seizoen al dat ik weinig kansen zou krijgen, maar dat er wel een paar momenten zouden gaan komen. Maar dat gebeurde alsmaar niet. Wat gaat er dan in zijn hoofd om? Ik weet het echt niet."

gerelateerd