Miedema neemt zorgen weg: "Heb ik vaker last van"

24 juli 2021, 16:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen speelden gelijk tegen Brazilië in een aantrekkelijke wedstrijd. Na het duel was er toch niet alleen maar tevredenheid: de tegendoelpunten werden namelijk wel heel makkelijk weggegeven, net als in de eerste wedstrijd tegen Zambia.

In de eerste wedstrijd op het mondiale toernooi moest Lynn Wilms nog op de bank beginnen. Nu mocht ze wel aan de aftrap starten. "We geven de goals te makkelijk weg, vooral de tweede en de derde. Dat zijn gewoon foutjes, die moeten er op zo'n toernooi uit. Van fouten maken worden we ook beter, dus daar schrik ik niet heel erg van. We moeten het gewoon beter gaan doen", stelt de verdedigster tegenover het Algemeen Dagblad. 

Het is niet de vraag of Nederland doorgaat, maar wel of dat als groepswinnaar is. Brazilië heeft na twee duels evenveel punten, maar het doelsaldo van Oranje is beter. Dat kan uiteraard nog veranderen, maar Vivianne Miedema maakt duidelijk dat ook de laatste wedstrijd serieus wordt aangepakt. "We hebben tegen China dinsdag nog wat tijd om de puntjes op de i te zetten. Ik ben blij dat we die fouten achterin nu maken en niet straks. We moeten ook realistisch zijn: Brazilië is gewoon een topland."

Miedema zorgde in de slotfase van het duel nog voor enige vorm van paniek. De superspits moest zich laten wisselen met liesklachten, maar maakt zich zelf geen zorgen. "Daar heb ik wel vaker last van. Ik hoop dat het oké is", aldus de aanvalster van Arsenal, die dit toernooi behoorlijk op dreef is. Tegen Brazilië was ze weer het eindstation bij twee doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen