Van Marwijk en Mulder lovend: "Is Malen op het lijf geschreven"

24 juli 2021, 15:45

Donyell Malen staat op het punt om naar Borussia Dortmund te gaan. Alleen de medische keuring moet nog succesvol afgerond worden voor hij zijn handtekening onder een contract kan zetten. Bert van Marwijk en Youri Mulder snappen wel dat de Duitse club de aanvaller haalt.

Met zijn transfer treedt Malen in de sporen van Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé, Jadon Sancho en Erling Haaland. Zij werden voor een paar miljoen opgepikt en stegen in Dortmund spectaculair in waarde. Dat moet ook met de PSV'er gebeuren, weet Van Markwijk. Hij was tussen 2004 en 2006 trainer bij de Bundesligaclub. "Hun scoutingsapparaat moet wel geweldig zijn. Ze zoeken naar spelers die zich bij de club kunnen verbeteren. Dat is een verdienmodel. Champions League levert veel geld op, maar de verkoop van spelers blijft de beste manier om geld te verdienen."

"Dortmund is de ideale tussenstap voor spelers zoals Malen, die de Nederlandse competitie ontgroeid is, maar nog niet de stap naar Real Madrid, FC Barcelona of Manchester City kan of wil maken", vervolgt de oud-bondscoach van Oranje bij het Algemeen Dagblad. "Bij Dortmund kun je je financieel onafhankelijk spelen, speel je in een waanzinnig stadion waar elke week 81.000 supporters zitten, kun je strijden om het kampioenschap en trainen in een fantastische accommodatie. Het is gewoon een heel goede club."

Niet alleen voor Malen is het een toptransfer, ook de club kan beter worden door de komst van de pijlsnelle aanvaller. "Het is een team waarin hij heel goed past. Een technische ploeg, die heel snel vanuit de omschakeling kan voetballen. Dat is Malen op het lijf geschreven. En of hij daar nu in de spits, vanaf rechts of aan de linkerkant gaat spelen, het beweegt daar allemaal door elkaar heen. Het is een ideaalplaatje. Mijn gevoel zegt dat hij daar een volgende stap kan gaan zetten", aldus Van Marwijk.

Ook Youri Mulder is positief over de keuze van Malen. Hij speelde jarenlang bij concurrent Schalke 04. "Zij zien in hem een speler wiens marktwaarde kan verdubbelen, anders halen ze hem niet. En ze hebben het vaak bij het goede eind. Daarvoor moet je veel verstand van voetbal hebben. Er is een sfeer die uitstraalt 'als je hier komt, word je een betere speler en groei je door'. Ik denk dat Malen dat ook gaat lukken. Hij kan een nieuwe Aubameyang zijn. Zo ver als Aubameyang is gekomen, is hij nog niet, maar Malen is wel op weg daarnaartoe."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen