Solskjaer staat ook de komende jaren aan het roer op Old Trafford

Solskjaer staat ook de komende jaren aan het roer op Old Trafford

24 juli 2021 – Ole Gunnar Solskjaer houdt het volledige vertrouwen van Manchester United. De Noorse manager heeft zijn contract tot medio 2024 verlengd, met de optie voor nog een jaar. Het oude contract van Solskjaer liep komende zomer af. "Ole en zijn staf hebben een basis gelegd voor succes op de lange termijn", aldus vice-voorzitter Ed Woodward.

"De resultaten daarvan zijn de afgelopen twee seizoenen steeds zichtbaarder geworden. We kijken ernaar uit hoe het team zich de komende jaren verder ontwikkelt", licht Woodward verder toe op het clubkanaal van United. "Wat vooral aanspreekt is de mix van jong talent van eigen bodem en aankopen van topniveau, die aanvallend voetbal spelen."

Solskjaer volgde eind 2018 de ontslagen José Mourinho op. Sinds het vertrek van sir Alex Ferguson is het clubicoon de langstzittende manager op Old Trafford. David Moyes, Louis van Gaal en Mourinho hielden het minder lang vol.  "Iedereen kent het gevoel dat ik heb ik voor deze club. Er breekt een spannende tijd aan. De ploeg is goed in balans met spelers die hongerig zijn naar succes", aldus Solskjaer.

Onder Solskjaer won United nog geen prijzen. Afgelopen seizoen leidde hij de club wel naar een tweede plaats in de Premier League, het seizoen daarvoor eindigde United als derde in de Engelse competitie.

gerelateerd