Feyenoord
2 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

'Malen dit weekend gekeurd: deal met Dortmund rond'

'Malen dit weekend gekeurd: deal met Dortmund rond'

23 juli 2021 – Donyell Malen zet mogelijk nog dit weekend zijn handtekeing onder een contract bij Borussia Dortmund, weet het Eindhovens Dagblad. De spits van PSV wordt dit weekend medisch gekeurd in Zwitserland, waar Dortmund de tenten heeft opgeslagen voor een trainingskamp. Malen kan zich op die manier snel na de keuring bij de trainingen voegen.

PSV ontvangt naar verluidt een bedrag van rond de dertig miljoen euro voor de aanvaller, die een contract tot de zomer van 2026 tekent. Dat bedrag hangt overigens wel af van de prestaties van Malen in de Bundesliga: in de deal rond de spits zijn diverse clausules opgenomen. Ook zaakwaarnemer Mino Raiola ontvangt een niet nader benoemd deel van de transfersom. Duitse media wisten te melden dat het om dertig procent van de prijs ging, maar dat wordt ontkracht door het ED.

Malen heeft zijn droomtransfer naar de Europese top daarmee nagenoeg te pakken. De aanvaller verliet als tiener de jeugd van Ajax voor een avontuur bij Arsenal, waar hij niet wachtte op zijn kans in de hoofdmacht. In 2017 koos de toen achttienjarige Malen voor een terugkeer naar Nederland. Bij PSV is hij al jarenlang uiterst succesvol. In 81 duels was hij goed voor veertig treffers.

Het leverde Malen een vaste plek in de selectie van het Nederlands elftal op. Tijdens het afgelopen EK begon Malen als bankzitter, maar al snel passeerde hij Wout Weghorst in de pikorde. Met Oranje kon hij uitschakeling in de achtste finale tegen Tsjechië (0-2) niet voorkomen. Daardoor kon zijn vizier al snel op zijn nieuwe werkgever. In Duitsland gaat hij samenspelen met het 21-jarige fenomeen Erling Haaland.

gerelateerd