Van den Brom, Trésor en Eiting starten met remise

Van den Brom, Trésor en Eiting starten met remise

23 juli 2021 – Het KRC Genk van John van den Brom is tijdens het openingsduel in België door het oog van de naald gekropen. De Belgische topclub leek lang rekening te moeten houden met een nederlaag tegen Standard Luik, maar in de absolute blessuretijd mocht Van den Brom alsnog juichen. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Op aangeven van invaller Cyriel Dessers tikte Theo Bongonda de gelijkmaker tegen de touwen. 

Het duel van Genk werd een feest van herkenning voor de Nederlandse voetbalfans. Naast het feit dat Van den Brom op de trainersstoel zat en voormalig NAC-spits Dessers een aandeel had in het behaalde punt, kreeg de van Willem II overgenomen Mike Trésor een basisplaats. De Belgische middenvelder werd opgesteld als nummer tien. Aanwinst Carel Eiting kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen.

Genk begon met het gelijkspel matig aan het nieuwe seizoen. De ploeg van Van den Brom zal dit seizoen Club Brugge willen uitdagen in strijd om de landstitel. De topclub begint zondag aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen KAS Eupen. Ook bij Brugge staan veel spelers met een Nederlandse link onder contract. Zo strijden Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost op titelprolongatie.

gerelateerd