Feyenoord
2 – 1
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Van Aanholt verruilt Engelse middenmoot voor Turkse top

Van Aanholt verruilt Engelse middenmoot voor Turkse top

23 juli 2021 – Patrick van Aanholt zet zijn carrière voort in de Turkse competitie. De linksback van het Nederlands elftal verkast transfervrij naar Galatasaray, waar hij een driejarig contract gaat ondertekenen. Afgelopen week werden de onderhandelingen nog stopgezet, maar Van Aanholt heeft alsnog een akkoord bereikt met de Süper Lig-topclub.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De linksachter ondergaat volgende week zijn medische keuring en zal dan het papierwerk afronden. Als er geen vreemde zaken aan het licht komen, verbindt hij zijn toekomst voor drie jaar aan de topclub uit Istanboel. Van Aanholt speelde de laatste jaren bij Crystal Palace, waar hij vaste waarde was in de Premier League.

Het contract van Van Aanholt liep afgelopen zomer af. Daardoor kon hij in alle rust op zoek naar een nieuwe werkgever. Galatasaray is de achtste bestemming van de dertigjarige verdediger. Eerder speelde de jeugdexponent van Chelsea op huurbasis voor Coventry City, Newcastle United, Leicester City en Vitesse. Tussen 2014 en 2017 droeg hij het shirt van Sunderland.

Van Aanholt won tijdens het afgelopen EK de concurrentiestrijd van Owen Wijndal bij het Nederlands elftal. De linksachter deed alle vier de groepsduels mee, maar kon nauwelijks imponeren. Met Oranje was de achtste finale het eindstation. Daarin was Tsjechië met 0-2 te sterk.

gerelateerd