'Roda aast op Vente, Cambuur wil Nederlander uit Premier League'

'Roda aast op Vente, Cambuur wil Nederlander uit Premier League'

23 juli 2021 – Roda JC Kerkrade hoopt Dylan Vente deze zomer definitief over te nemen van Feyenoord. De 22-jarige aanvaller speelt in Rotterdam-Zuid geen rol van betekenis en kan een meerjarig contract ondertekenen in Limburg. Vente werd afgelopen seizoen al verhuurd aan de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. 

Dat heeft technisch manager Jeffrey van AS bevestigd aan ZO-NWS. "Dylan is voor ons een hele goede spits en ook nog betaalbaar, dus we zetten voor wat betreft de spitspositie vol in op hem. We moeten dan maar even wachten, maar een andere aanvaller met die prijs-kwaliteitsverhouding is voor Roda gewoon moeilijk te vinden." Vente moet bij Feyenoord Noaufal Bannis en Robert Bozeník voor zich dulden, terwijl de Rotterdammers nog op een spits azen. Vente slaagde er niet in om door te breken in de Kuip en kon ook tijdens een verhuurperiode aan RKC Waalwijk niet imponeren.

Cambuur wil winkelen in Premier League
SC Cambuur hoopt Crysencio Summerville deze zomer te huren van Leeds United. De negentienjarige buitenspeler komt in de Premier League nog niet in de plannen voor, waardoor Cambuur hem volgens Voetbal International een kans op speeltijd wil bieden. Twee jaar geleden aasde Cambuur ook al op de buitenspeler, maar toen greep het mis.

Destijds verhuurde Feyenoord de jonge aanvaller aan ADO Den Haag, waar hij een van de weinige lichtpuntjes was. De aanvaller speelde zich daarmee in de kijker van het Engelse Leeds United, waar hij nog altijd wacht op zijn debuut in de hoofdmacht. Summerville maakte afgelopen seizoen zijn minuten in de Onder-23.

gerelateerd