Pochettino mag dreamteam PSG extra jaar vormgeven

23 juli 2021, 21:18

Mauricio Pochettino blijft minimaal een extra jaar aan Paris Saint-Germain verbonden. De Argentijn, die vorig jaar het stokje overnam van Thomas Tuchel, zette vrijdagavond zijn krabbel onder een verbintenis tot de zomer van 2023. Daarmee krijgt hij een extra jaar om zijn droomelftal naar prijzen te leiden.

Pochettino, die in het verleden succesvol werkte bij Tottenham Hotspur, wordt daarmee gespaard na het debacle in de Champions League en de Franse competitie. In de halve finale van het miljardenbal bleek latere verliezend finalist Manchester City te sterk. In de competitie moest het de landstitel aan het LOSC Lille van Nederlander Sven Botman laten.

Het noopte het Parijse bestuur om nog eenmaal flink miljoenen in de sterrenselectie te pompen. Zo werden Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma en Sergio Ramos verleid om transfervrij naar de Ligue 1 te komen. Voor Achraf Hakimi van Inter trok PSG de portemonnee, wat het ook voor Paul Pogba wil doen. Bovendien wordt ook Cristiano Ronaldo nog altijd in verband gebracht met een overstap naar het sterrenteam.

Het moet Paris Saint-Germain het laatste zetje geven richting de Champions League, waar al sinds de overname door de rijke oliesjeiks van wordt gedroomd. Wel is PSG de laatste jaren dominant in eigen land, al werd het afgelopen seizoen dus afgetroefd door Lille.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen