Feyenoord
3 – 1
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Liverpool boekt eerste seizoenszege op St. Juste en Boëtius

Liverpool boekt eerste seizoenszege op St. Juste en Boëtius

23 juli 2021 – Liverpool heeft de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De formatie van Jürgen Klopp was tijdens het trainingskamp in Duitsland met minimale cijfers te sterk: 1-0. The Reds kregen de overwinning uiteindelijk in de slotfase nog cadeau en beginnen daarmee met een glimlach aan de nieuwe jaargang.

Vier minuten voor tijd groeide Luca Kilian van Mainz namelijk uit tot de pechvogel van de avond, door een voorzet in eigen doel te werken. Daarmee bezorgde hij de Engelse opponent uiteindelijk de overwinning. Liverpool moest het stellen zonder diverse sterspelers, die nog genieten van hun vakantie na de deelname aan het Europees kampioenschap. Ook Virgil van Dijk kwam niet in actie. Hij herstelt van een knieblessure.

Bij de tegenstander waren wél twee bekende namen te ontdekken. Jean-Paul Boëtius startte in de basis bij Mainz, de oud-werkgever van Jürgen Klopp. Jeremiah St. Juste startte tegen Liverpool op de bank. De pijlsnelle oud-verdediger van SC Heerenveen en Feyenoord lijkt zich deze weken op te kunnen maken voor een transfer naar een fraaie club.

Liverpool zal hopen dit seizoen de Engelse landstitel te veroveren. Afgelopen seizoen eindigde in een deceptie, al werd met de vierde plaats wel Champions League-voetbal veiliggesteld. Manchester City kroonde zich uiteindelijk tot landskampioen.

gerelateerd