Gemeente Den Haag redt ADO met overbruggingslening

23 juli 2021, 18:18

ADO Den Haag kan de komende tijd weer rustig ademhalen. De door een overname en financiële problemen geteisterde club heeft van het stadsbestuur een overbruggingslening gegeven. Daardoor is een faillissement tijdelijk van de baan. Wel blijft de situatie in de Hofstad tot hoofdpijn leiden.

Eigenaar United Vansen wil de club al maanden verkopen, maar de laatste tijd haakten veel kopers af. Daardoor hangt een faillissement al maanden boven het hoofd van het noodlijdende ADO. Volgens Omroep West heeft de gemeente de club lucht verschaft door een bedrag van 500.000 euro te lenen. Daardoor kan het de komende maanden overbruggen tot er een nieuwe eigenaar is gevonden.

'ADO vervult een sportieve en maatschappelijke functie in de stad. Daarnaast heeft de gemeente een zakelijk belang bij de voortzetting van de huurrelatie inzake het stadion. De gemeente is geruime tijd eigenaar van het stadion, het hoofdgebouw inclusief de commerciële ruimten en de verschillende parkeerterreinen en heeft sinds het seizoen 2020/2021 ervoor gezorgd dat ADO in staat is om weer op een natuurgrasmat hun wedstrijden te spelen. Derhalve is het van belang dat de gemeente een kredietfaciliteit beschikbaar stelt die kan bijdragen aan het voortbestaan van ADO', schrijft de gemeente in een statement.

ADO moet vóór 31 augustus 2021 een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Op dat moment verloopt het krediet namelijk. De Haagse club kampte de laatste maanden ook al met sportieve problemen. De ploeg van trainer Ruud Brood degradeerde uit de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen