Kritiek op Kökcü: "Heeft de verwachtingen niet waargemaakt"

Kritiek op Kökcü: "Heeft de verwachtingen niet waargemaakt"

23 juli 2021 – Orkun Kökcü kreeg donderdagavond veel kritiek te verwerken na zijn matige optreden tegen het Kosovaarse FC Drita. In de voorronde van de Conference League was de middenvelder de man met het meeste balverlies, iets wat niet past bij zijn nieuwe rugnummer. Kökcü erfde nummer tien van de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis, maar liet nog niet zien dat nummer waard te zijn.

Dat constateerde ook voormalig Feyenoord-speler Wim Rijsbergen. "Ik hoor veel mensen roepen dat Kökçü dé nummer 10 van Feyenoord kan worden. Maar als je heel eerlijk bent, heeft hij die verwachtingen nog niet waargemaakt", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Daar sluit Regi Blinker zich bij aan. De voormalig buitenspeler is fan van de Turk. "Alleen zou ik nu vaker vlagen van zijn genialiteit willen zien. De potentie heeft hij namelijk.''

Toch denkt Rijsbergen dat Feyenoord met Kökcü nog altijd goud in handen heeft. "Ik denk oprecht ook dat Kökçü het in zich heeft om structureel een belangrijke speler te worden. Talent heeft hij ontegenzeggelijk. Zaak is dan wel dat hij veel vaker beslissend gaat worden. Dat verwacht je tenslotte van een nummer 10." Afgelopen seizoen was hij goed voor drie goals en drie assists in de Eredivisie.

De middenvelder verloor tegen FC Drita liefst 22 keer de bal, waardoor Feyenoord niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel in Kosovo. Coach Arne Slot zal vooral hopen dat hij aan zijn statistieken gaat schaven. Sinds zijn debuut in de hoofdmacht speelde hij 79 duels, waarin hij elf keer scoorde en dertien assists gaf.

gerelateerd