Bayern regelt benefietwedstrijd voor slachtoffers overstromingen

23 juli 2021, 15:25

Bayern München gaat een benefietwedstrijd tegen Schalke 04 spelen om de slachtoffers van overstromingen in Duitsland te helpen. De opbrengst van minimaal een miljoen euro gaat naar de hulp in onder meer Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts.

"De beelden hebben ons geschokt", laat voorzitter Herbert Hainer van Bayern weten op de clubwebsite. "In deze verschrikkelijke situatie moeten we als samenleving bij elkaar blijven. Het voetbal leeft mee en toont solidariteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bij de wedstrijd zullen we de mensen herdenken die op die op tragische wijze het leven lieten in de storm."

Schalke komt zelf uit een zwaar getroffen gebied en stemde meteen in met het voorstel van Bayern. Omdat de datum van de wedstrijd nog niet bekend is, staat Bayern alvast garant voor het geld dat gebruik wordt om de getroffenen te steunen. Wanneer de wedstrijd in de Veltins Arena gespeeld gaat worden, zal waarschijnlijk ergens de komende weken bekend worden gemaakt.

Onlangs doneerde Bayern samen met tegenstander 1. FC Köln en partner Telekom 100.000 euro aan de slachtoffers van de watersnoodramp in Duitsland. In Duitsland vielen de afgelopen weken meer dan 150 doden door zware overstromingen. Daarnaast zijn duizenden mensen dakloos. De schade loopt in de miljoenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen