Til blijft positief na pijnlijke zeperd in Kosovo: "Dit is geen ramp"

23 juli 2021, 08:10

Guus Til verwacht niet dat het gelijkspel (0-0) op bezoek bij FC Drita gevolgen heeft voor Feyenoord. De middenvelder speelde samen met zijn ploeggenoten een belabberde wedstrijd in Kosovo. Dat kwam volgens de huurling ook door het verdedigende spel van de tegenstander.

"Dit was een moeilijke avond", aldus Til voor de camera van ESPN. "We hebben vanaf de eerste minuut op hun helft gespeeld, maar kwamen er niet doorheen. Het wordt in dit soort potjes gemakkelijker als je het doelpunt vroeg maakt. Zolang het doelpunt uitblijft, krijgen zij ook hoop. Dan moet je de spaarzame kansjes afmaken, bijvoorbeeld die ene die ik in de tweede helft kreeg. Het ligt dan ook dicht bij elkaar. We schieten in de laatste minuut ook nog tegen de paal. Dit is ook geen ramp, want Europees moet je altijd over twee wedstrijden kijken."

Naoufal Bannis kreeg van trainer Arne Slot in de spits, maar kon ook niet overtuigen. "Het was een lastige wedstrijd en we hebben te weinig gecreeërd", vertelde de jongeling bij ESPN. "In de eerste helft kreeg ik een grote kans, die ik had moeten maken om het team op 0-1 te zetten. Dat was voor het team erg lekker geweest. Ik probeer me altijd te laten zien. De trainer verwacht dat ik alles geef. Ik heb niet het gevoel dat ik de nummer een ben. Alle minuten die ik krijg zijn mooi meegenomen."

Feyenoord kwam in Pristina dus niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen het nietige FC Drita. De Rotterdammers kwamen niet in de problemen en onder meer Bannis, Til, Róbert Bozeník en Francesco Antonucci lieten kansen onbenut. Aanstaande donderdag (20.00 uur) staat de return op het programma in de Kuip. De winnaar plaatst zich voor de derde voorronde van de Conference League. Daarin is het Zwitserse FC Luzern de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen