Voormalig VVV-ster Musa alweer vertrokken uit vaderland Nigeria

Voormalig VVV-ster Musa alweer vertrokken uit vaderland Nigeria

22 juli 2021 – Ahmed Musa (op archiefbeeld) is alweer weg uit zijn vaderland. De oud-sterspeler van VVV-Venlo streek in april nog neer in Nigeria om daar bij Kano Pillars zijn loopbaan te vervolgen. Drie maanden staan de zaken er weer anders voor: de 28-jarige aanvaller gaat in Turkije spelen voor Fatih Karagümrük.

Voordat Musa bij Kano Pillars tekende, zat hij een aantal maanden zonder club. Met Kano Pillars werd ook afgesproken dat hij bij een interessant aanbod uit Europa, ook weer mocht vertrekken. Hiervoor stond een clausule in zijn contract. Van die optie heeft Musa nu gebruikgemaakt.

Zijn nieuwe club Fatih Karagümrük eindigde vorig seizoen als achtste in de Süper Lig. De club heeft met Fabio Borini en Lucas Biglia nog twee bekende namen onder contract staan. Ook Kerim Frei staat op de loonlijst Karamgümrük. Hij werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Emmen.

Musa brak in het shirt van VVV-Venlo door op Europese bodem. Op achttienjarige leeftijd maakte de Nigeriaan veel indruk. Na 37 wedstrijden en 8 doelpunten verdiende Musa een transfer naar CSKA Moskou. Voor CSKA maakte hij 42 doelpunten in 125 duel. Toen hij naar Leicester City verkaste, ging het bergafwaarts met zijn carrière. Musa speelde nog in Saoedi-Arabië voor Al-Nasr, waarna hij zonder club kwam te zitten.

gerelateerd