Wijnaldum: "Hij benaderde mij al eens om naar Spurs te komen"

Wijnaldum: "Hij benaderde mij al eens om naar Spurs te komen"

22 juli 2021 – Georginio Wijnaldum is gepresenteerd als nieuwe speler van Paris Saint-Germain. De Oranje-middenvelder had zijn keuze voor PSG snel gemaakt nadat de interesse van de Parijzenaars serieus bleek. "De hele club gaf mij het gevoel dat ze mij graag wilden hebben, dat speelde een grote rol", aldus de oud-speler van Liverpool, Feyenoord en PSV.

"Ik zat aan het einde van mijn contract en verschillende clubs namen contact met mij op. Het contact Paris voelde dat goed en wilde ik de stap snel maken", zegt Wijnaldum op het clubkanaal van PSG. Mauricio Pochettino, de trainer in Parijs, is bovendien geen onbekende voor Wijnaldum. "Hij heeft me al eens benaderd om naar Tottenham Hotspur te komen, toen heb ik veel met hem gesproken."

Wijnaldum houdt van het voetbal dat Pochettino wil spelen. "In Liverpool speelden we zeer aanvallend voetbal, dat was het beste van alles. De filosofie van aanvallend voetbal past mij. Paris Saint-Germain speelt dit ook. Ik hou ervan", zegt de Oranje-captain tijdens het voorbije EK. "Het winnen van titels is heel belangrijk. Deze club heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt. Ik vind het een prachtig project."

gerelateerd