Blunderende Muslera reageert dag na pak slaag op PSV-debacle

Blunderende Muslera reageert dag na pak slaag op PSV-debacle

22 juli 2021 – Fernando Muslera heeft zich donderdagmiddag voor de eerste keer laten horen over de wedstrijd tegen PSV. De Uruguayaanse doelman had met twee blunders een negatief aandeel in de 5-1 nederlaag van Galatasaray. Op Instagram sprak Muslera van een vervelende avond.

"Het was een moeilijke dag voor mij", aldus de 35-jarige Muslera. "Een dag waarop helemaal niks goed ging. Maar ik blijf zoals altijd vechten en zorg dat ik weer op alles voorbereid ben. Ik wil graag onze supporters, mijn trainer Fatih Terim, de technische staf, alle medewerkers en de rest van onze Galatasaray-familie bedanken voor de onvoorwaardelijke steun. Dat betekent veel voor mij en mijn familie."

Muslera begon woensdagavond dramatisch aan de wedstrijd tegen PSV. Al na twee minuten spelen ging de goalie gigantisch in de fout op een terugspeelbal en bood hij Eran Zahavi de kans om PSV op 1-0 te zetten. Daarna kreeg hij nog twee treffers van Zahavi om zijn oren en was ook Mario Götze trefzeker. In de slotfase ging Muslera nogmaals in de fout op een inzet van Götze, die hij al vallend in zijn eigen doel tikte.

Door de 5-1 nederlaag moeten Muslera en zijn ploeggenoten aanstaande woensdag aan de bak om de derde voorronde van de Champions League te bereiken. PSV zal vol vertrouwen afreizen naar Istanbul, waar de return wordt afgewerkt. De winnaar van het tweeluik maakt zich op voor een dubbele ontmoeting met Celtic of FC Midtjylland.

gerelateerd