Toornstra benieuwd: "Niveau FC Drita lastig in te schatten"

Toornstra benieuwd: "Niveau FC Drita lastig in te schatten"

21 juli 2021 – Jens Toornstra is klaar voor het eerste officiële duel van het seizoen met Feyenoord. Na een zomerstop van twee maanden zijn de belangen in Kosovo donderdagavond direct groot: de Rotterdammers hopen een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de return, waardoor het de derde voorronde van de Conference League bereikt.

Toornstra en zijn ploeggenoten bereidden zich deze week minutieus voor op de tegenstander FC Drita. "Het is lastig om het niveau van de tegenstander in te schatten", zei de middenvelder op de voorbereidende persconferentie. "Ik heb ze namelijk zien spelen tegen een andere ploeg die ik niet ken. Er is bij mij in ieder geval geen sprake van onderschatting."

Toornstra was drie jaar geleden van de partij, toen het nietige AS Trencin uit Slowakije met liefst 4-0 te sterk was. Daar wil Toornstra voor waken. "Je kunt je in iedere tegenstander verslikken en het is aan ons om dat nu te voorkomen. Drita heeft een ploeg die probeert te voetballen, maar die ook gevaarlijk kan worden in de tegenaanval", aldus de ervaren kracht.

Toornstra zat weliswaar bij de persconferentie, maar is donderdagavond niet de aanvoerder. De band blijft voorlopig namelijk om de arm van Leroy Fer. Coach Arne Slot kiest ervoor om voorlopig daarin geen veranderingen door te voeren. Mogelijk kiest hij alsnog voor Toornstra als hij zijn selectie compleet heeft.

gerelateerd