NEC
0 – 1
Vitesse
Sparta
1 – 1
FC Groningen

Zahavi tempert euforie: "We gaan nog niks vieren"

Zahavi tempert euforie: "We gaan nog niks vieren"

21 juli 2021 – Marco van Ginkel en Eran Zahavi genoten van het publiek én het optreden van PSV tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren boekten een klinkende 5-1 zege op de Turkse topclub Galatasaray, waardoor de ploeg van Roger Schmidt zo goed als verzekerd is van een plek in de volgende ronde van de Champions League.

Na maanden in lege stadions te hebben gespeeld, mocht PSV eindelijk weer voor publiek aantreden. "Het was echt een topavond", aldus Van Ginkel, die de aanvoerdersband droeg. "Er heerste een heel goede sfeer, echt prachtige beleving", zei hij voor de camera van RTL 7. Hij zag dat PSV het zichzelf onnodig lastig maakte voor rust. "We startten goed met twee goals, maar de 2-1 had niet gehoeven. Al snel na de onderbreking voelden we: we hebben ze weer. Ik hoop dat het niet meer mis gaat", glimlachte de middenvelder.

Van Ginkel werd na een uur spelen naar de kant gehaald. "Het ging nog wel, maar misschien is het ook maar goed voor de komende weken. Bovendien is het ook goed dat de andere jongens minuten maken om in het ritme te komen", aldus Van Ginkel, die na diverse verhuurperiodes deze zomer definitief vertrok bij Chelsea. Van Ginkel tekende een contract bij PSV, de club waar hij eerder al veel indruk maakte.

Ook matchwinner Eran Zahavi was blij met het optreden van zijn ploeg. "Het is knap dat we dit hebben laten zien tegen een ploeg als Galatasaray. We hebben vanavond een grote stap vooruit gezet in ons spel en in de teamspirit. We hebben het gewoon heel goed gedaan, maar volgende week wacht ons nog een lastige klus in Istanbul. We gaan nog niets vieren vanavond."

gerelateerd