PSV sloopt Galatasaray dankzij hattrick Zahavi in CL

21 juli 2021, 22:52   Bijgewerkt: 22 juli 2021, 10:35

PSV heeft woensdagavond een gemakkelijke avond beleefd tegen Galatasaray. Een blunder van Fernando Muslera hielp PSV al vroeg in het zadel, waarna de ploeg van Roger Schmidt de teugels in stevig in handen nam. Kort na rust stond er door goals van Eran Zahavi en Mario Götze reeds een 3-1 voorsprong op het scorebord, waarna Zahavi in de slotfase zijn hattrick completeerde en een nieuwe blunder van Muslera voor een 5-1 eindstand zorgde.

Na een matige oefencampagne die werd afgesloten met een goede 1-0 overwinning op PAOK Saloniki, stond voor PSV woensdagavond de eerste officiële wedstrijd op het programma. In de kwalificatie voor de Champions League trof de equipe van Roger Schmidt het Galatasaray van Fatih Terim, dat met onder andere een afgelasting van een oefenwedstrijd en coronabesmettingen een zeer chaotische voorbereiding kende. Wegens een vertrekwens maakten Donyell Malen en Denzel Dumfries geen deel uit van de selectie, terwijl aanwinsten Joël Drommel, André Ramalho en Phillipp Mwene in de basis startten.

Bij tijd en wijle lieten de Eindhovenaren mooie acties zijn, zoals verscheidene dribbels van Noni Madueke en een spectaculaire halve omhaal. Doordat de thuisploeg de wedstrijd had getemporiseerd en weinig verrassing toonde en Galatasaray zich bovendien op eigen helft terug liet zakken, was dit lange tijd echter het enige spektakel. Met zijn tweede doelpunt van de avond, verkregen na een prachtige omschakeling, bracht Zahavi hier echter weer verandering in. PSV leek zo af te gaan op een 2-0 ruststand, maar via een knappe kopgoal van Emre Kilinc werd de marge, overigens tegen de verhouding in, weer teruggebracht naar een goal.

Naarmate de slotfase naderde, werd de thuisploeg wel onnauwkeuriger, waardoor de dreiging afnam en de wedstrijd als een nachtkaars uit leek te gaan. Zahavi wist echter een met fortuin ontvangen bal eenvoudig binnen te schieten, waarmee hij zijn hattrick completeerde en de uitgangspositie voor PSV nog rianter maakte. Even later viel zelfs nog de 5-1, toen Mario Götze de bal op de schouder kreeg en Muslera de bal vervolgens zeer onfortuinlijk in eigen doel duwde. PSV lijkt na deze overwinning al met een been in de volgende ronde te staan, waarin Celtic of FC Midtjylland de tegenstander zal zijn.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Joël Drommel 6,5; Philipp Max 7, Olivier Boscagli 6,5, André Ramalho 7, Phillipp Mwene 7; Ibrahim Sangaré 6,5, Marco van Ginkel 7 (62. Davy Pröpper 7); Yorbe Vertessen 6,5 (62. Cody Gakpo 6,5), Mario Götze 7 Noni Madueke 8 (76. Ryan Thomas -); Eran Zahavi 8,5 (90. Pablo Rosario -).

Man of the match: Eran Zahavi

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.