Schmidt verklaart reserverol Gakpo: "Willen hem als wapen"

Schmidt verklaart reserverol Gakpo: "Willen hem als wapen"

21 juli 2021 – Cody Gakpo is tegen Galatasaray op de reservebank begonnen. De vice-captain van de Eindhovenaren hoopte op tijd speelklaar te zijn voor het treffen in de tweede voorronde van de Champions League, maar zijn trainer Roger Schmidt heeft ervoor gekozen om de buitenspeler op de bank te posteren. Daardoor heeft Yorbe Vertessen een basisplaats.

"Cody is nu net een week in training", vertelt coach Schmidt voor de camera van RTL 7. "Hij heeft een paar weken geleden voor het laatst een hele wedstrijd gespeeld, in de Eredivisie tegen FC Utrecht. Hij heeft nog wel een paar minuten bij Oranje gemaakt, maar het is verstandiger om hem op de bank te houden. Het is ook goed om hem als wapen achter de hand te hebben."

Schmidt denkt dat de aanvaller een belangrijke rol gaat spelen. "Het is de beste manier om hem te gebruiken als de tegenstander moe is, dan kan hij echt gevaarlijk zijn." Schmidt was verrast door de opstelling van Galatasaray, waar Radamel Falcao ontbreekt. "Ze spelen anders dan verwacht", aldus Schmidt. "Wij hebben een goed idee hoe we willen spelen en zijn er klaar voor om ons thuisvoordeel te gaan gebruiken."

Schmidt heeft Gakpo als zijn tweede aanvoerder benoemd als Marco van Ginkel niet van de partij is. De middenvelder heeft tegen Galatasaray een basisplaats.

gerelateerd