Topnieuws voor Feyenoord uit ziekenboeg; Fer captain

Topnieuws voor Feyenoord uit ziekenboeg; Fer captain

21 juli 2021 – Feyenoord kan donderdagavond tijdens de eerste ontmoeting met FC Drita gewoon een beroep doen op Luis Sinisterra. De Colombiaanse buitenspeler raakte in het oefenduel met Werder Bremen geblesseerd, maar is op tijd fit voor de Conference League-voorronde. De aanvaller meldde zich deze week alweer op het trainingsveld en is dus fit voor het duel in Kosovo.

Dat bevestigde coach Arne Slot op de persconferentie in aanloop naar het treffen met FC Drita. "Luis is fit genoeg om te spelen", gaf Slot uitsluitsel. "Maandag trainde hij alweer volop mee, dus dat ziet er goed uit." Dat is goed nieuws voor Slot, die nog geen beroep kan doen op aanwinst Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër is nog niet speelgerechtigd en wedstrijdfit. Het is de vraag wie in de punt van de aanval zal staan. Sinisterra lijkt op rechts te beginnen en Bryan Linssen is kandidaat voor de plek links voorin, terwijl Robert Bozenik en Noaufal Bannis strijden om een plek in de punt.

Tegen FC Drita zal Leroy Fer opnieuw de aanvoerdersband dragen. "Ik houd de hiërarchie zoals die was voorlopig namelijk in stand. Pas kort voor onze eerste Eredivisiewedstrijd, als de selectie hopelijk helemaal rond is, kies ik mijn eerste aanvoerder." Ook middenvelder Jens Toornstra is een gegadigde om de band om de arm te doen. Een van de twee wordt de opvolger van Steven Berghuis, die naar Ajax vertrok.

Slot heeft zich grondig verdiept in het spel van de opponent. "Ze spelen verzorgd voetbal, maar zetten niet al te hoog druk,' deelde hij zijn analyse. 'Hun buitenspelers zijn zeer gevaarlijk, zeker op de counter." De wedstrijd in Kosovo begint donderdagavond om 21.00 uur.

gerelateerd