Coronabom na EK-finale leidt tot nieuwe maatregelen in Italië

Coronabom na EK-finale leidt tot nieuwe maatregelen in Italië

21 juli 2021 – Italië wordt de laatste dagen weer overstroomd met nieuwe coronabesmettingen. Vanwege een explosie aan positieve tests op Sicilië en vooral in Rome hebben Nederlandse reizigers naar die gebieden vanaf dit moment een negatieve testuitslag nodig. Bovendien is er een 'Green Pass' nodig om toegang te krijgen tot restaurants, bioscopen en evenementen.

De explosie aan coronagevallen heeft voor een groot deel te maken met de gewonnen EK-finale. Op Wembley was de Azzurri na strafschoppen te sterk voor thuisland Engeland. Het leidde tot veel feest op de Italiaanse straten, vooral in hoofdstad Rome. Het afgelopen etmaal testten bijna zevenhonderd mensen positief in de Italiaanse hoofdstad.

Het betekent een vervijfvoudiging van het aantal positieve tests. Volgens experts is het eenvoudig te verklaren: exact tien dagen geleden kroonde Italië zich tot de beste van het land. Het zijn vooral jongeren die een positieve testuitslag kregen. Na 120 minuten zagen zij dat Italië en Engeland beide een keer hadden gescoord, waardoor strafschoppen moesten uitwijzen wie de winnaar werd. Engeland schoot zichzelf in de voet met drie gemiste penalty's.

gerelateerd