Kudus 'geslaagd voor test': "Het was geen verloren jaar"

Kudus 'geslaagd voor test': "Het was geen verloren jaar"

21 juli 2021 – Mohammed Kudus kwam afgelopen zomar over van FC Nordsjælland. Het werd een seizoen met een lach en een traan voor de middenvelder. Hij maakte indruk, stal de harten van de supporters, maar raakte toen geblesseerd in de wedstrijd tegen Liverpool. Een mokerslag.

"Als ik terugdenk aan die avond, pfff. De Champions League is het allerhoogste dat er bestaat. De hymne gaf me een magisch gevoel en vervolgens spelen tegen Liverpool. Ik kon mijn geluk niet op. Hier had ik mijn hele leven naar toegewerkt. Maar het was ook al heel snel voorbij", vertelt de Ghanees bij Voetbal International. Inmiddels is de middenvelder weer helemaal fit. 

"Het gaat hartstikke goed met mijn knie. De voorbereiding tot nu toe verloopt heel goed, maar ik had ook niet anders verwacht. In de laatste maanden van vorig seizoen heb ik me ook goed gevoeld en ben ik steeds sterker geworden. Ik denk in het veld totaal niet meer aan mijn blessure, alles gebeurt weer op een natuurlijke manier. Dat voelt heerlijk, ik ben helemaal vrij in mijn hoofd", vertelt Kudus, die blij is dat hij weer dagelijks op het veld staat. De blessure was vervelend, maar met terugwerkende kracht heeft het hem wel geholpen.

"Voor mij is voetbal het allermooiste wat er is. Het voelt nu ook als een nieuwe start. Afgelopen seizoen ben ik mentaal getest en dat heeft zo moeten zijn. Het klinkt misschien gek want een voetballer moet voetballen, maar de blessure was goed voor mijn ontwikkeling. Ik was nog nooit in mijn leven geblesseerd geweest. Alles was vanzelfsprekend. Als ik een bal zag, kon ik erachteraan rennen, mezelf uitleven, zonder dat ik ergens pijn voelde. Maar nu kon dat opeens niet. Moest ik binnen blijven, lag ik in het ziekenhuis voor een operatie, zat ik in het krachthonk te werken terwijl mijn ploeggenoten buiten aan het trainen waren."

Het was een moeizame periode als hij vanaf de zijlijn moest toekijken hoe zijn ploeggenoten wedstrijd na wedstrijd wonnen. 'Daar had ík moeten staan, dacht ik natuurlijk vaak, maar het heeft zo moeten zijn. Ik ben niet alleen fysiek, maar ook mentaal op de proef gesteld. Of ik geslaagd ben voor de test? Ja, dat gevoel heb ik zeker. Het afgelopen seizoen was geen verloren jaar voor mij, zeker niet. Ik ben mentaal ijzersterk", aldus Kudus, die ambitieus is over zijn tweede jaar in de Johan Cruijff ArenA.

"Afgelopen seizoen was succesvol voor de club, en de prijzen staan ook achter mijn naam. Die prijzen moeten we dit jaar ook pakken, maar mijn doel is dat mijn inbreng daarin groter is.Ik wil veel spelen, belangrijk zijn. Ik heb veel steun gehad van de mensen van de medische staf, van de trainer, mijn medespelers. Dat wil ik dit seizoen terugbetalen."

gerelateerd