Bosz gaat ook aanvallen met Lyon: "Daar houden de fans van"

Bosz gaat ook aanvallen met Lyon: "Daar houden de fans van"

21 juli 2021 – Peter Bosz is niet van plan om zijn aanvallende speelstijl overboord te gooien als trainer van Olympique Lyon. De 57-jarige oefenmeester wil de fans van zijn nieuwe werkgever gaan vermaken met zijn ploeg en trekt van zich van kritiek van andere coaches niets aan.

"Als een aanvallende trainer wedstrijden verliest of zelfs een titel laat liggen, is het gemakkelijk om te zeggen dat zijn speelstijl niet realischtisch is", laat Bosz weten in een interview met de Franse sportkrant L'Équipe. "Ik trek me daar niets van aan en geef er niks om wat anderen zeggen. Ik weet dat aanvallend voetbal ook succesvol kan zijn."

Bosz voerde al meerdere gesprekken met de clubleiding van Lyon. "Ik weet van ze van mij verwachten. We hebben het gehad over de manier van spelen, alles begint bij de filosofie. Bij mij is dat aanvallend voetbal. Het maakt me niet of dat dan in een 4-3-3, 3-5-2, of 4-4-2 is. Ik vind dat de aanwezige spelers het systeem bepalen."

De supporters mogen in ieder geval mooie dingen verwachten in het Parc Olympique Lyonnais. "Ik wil winnen en zorgen dat de fans blij zijn met onze speelstijl. De supporters willen een team zien dat aanvalt, scoort en veel kansen creëert. Als de mensen naar huis gaan, wil ik dat ze praten over wat ze hebben gezien. Ze betalen om mooie dingen van ons te zien."

gerelateerd