Simeone over Griezmann: "Hij speelt bij een geweldige club"

Simeone over Griezmann: "Hij speelt bij een geweldige club"

21 juli 2021 – Diego Simeone is voor de eerste keer ingegegaan op de vermeende interesse van Atlético Madrid in Antoine Griezmann. De Argentijnse oefenmeester zou de speler van FC Barcelona er graag bij hebben, maar weet tegelijkertijd dat Griezmann op dit moment ook bij een mooie club speelt.

"Ik heb een zeer goede relatie met Antoine", vertelde Simeone in een uitgebreid interview met Marca. "Mijn familie is goed bevriend met de zijne en we zien elkaar af en toe. Ik gun hem het allerbeste en ik hoop dat we iets kunnen breken met Barcelona. Antoine speelt nu bij een geweldige club en op het EK heeft hij laten zien wat hij kan. Maar op dit moment speelt hij niet bij ons. Het is een speler die bij ons altijd alles heeft gegeven."

Atlético begint volgende maand als titelhouder aan het nieuwe seizoen. Simeone deelde nog een kleine sneer uit naar de rivalen. "Er wordt vaak over een slachtofferrol gesproken, maar daar waren Real en Barça in het verleden juist superieur in. We zijn afgelopen seizoen beter geweest, maar het betekent niet dat we ook beter zijn. We kennen onze plaats en blijven onszelf verbeteren. De realiteit is dat anders clubs groter zijn dan wij. Maar dat wil niet zeggen dat ze altijd zullen winnen."

In Spanje wordt al weken gesproken over een eventuele ruildeal tussen Atlético en Barcelona. Griezmann moet terugkeren naar Madrid, terwijl Saúl Ñíguez de omgekeerde weg gaat bewandelen. Een deal is op dit moment echter ver weg. De financiële situatie van de Catalanen is beroerd en Saúl wordt ook nadrukkelijk gevolgd door clubs uit de Premier League. De middenvelder lijkt een voorkeur te hebben voor een avontuur in Engeland.

gerelateerd