Til duikt op in Rotterdam: "Dat zal me minder Amsterdams maken"

Til duikt op in Rotterdam: "Dat zal me minder Amsterdams maken"

21 juli 2021 – Guus Til meldde zich onlangs voor een nieuwe uitdaging bij Feyenoord. Dat de middenvelder opgroeide in Amsterdam, gaat volgens hem geen problemen opleveren in de Kuip. Til kijkt er ontzettend naar uit om over een paar weken in een volle Kuip aan te kunnen treden.

"Ik zou mezelf niet willen definiëren als een ras-Amsterdammer of zo", vertelt Til in een interview met Voetbal International. Ik kom uit Zuidoost, de Bijlmer, dat is een losstaand stuk in de stad. In het centrum kwamen we nooit. Je kunt die wijk ook niet vergelijken met andere delen van de stad. Zuidoost staat tot, bijvoorbeeld, Oud-Zuid als de Noord- tot de Zuidpool."

Til speelde in de jeugd bij Geinburgia en SV Diemen. Uiteindelijk kwam hij terecht bij AZ, waar hij zijn debuut in het profvoetbal maakte. "Ik heb ook geen achtergrond bij Ajax, dus dat zal me ook al een stuk minder Amsterdams maken, hoewel ik wel alles heb meegekregen dat hoort bij het opgroeien in een grote stad", aldus de aanwinst, die zin heeft om weer met Arne Slot te werken.

"Ik heb deze trainer een heel jaar meegemaakt bij AZ, toen hij assistent was van John van den Brom. Daarna heb ik hem even als hoofdtrainer gehad, dat was tijdens de voorbereiding op het seizoen erna, net voordat ik naar Spartak Moskou vertrok. Maar zo leer je inderdaad een trainer en zijn werkwijze wel heel goed kennen."

gerelateerd