'Transfer Malen komt steeds dichterbij; Ajax kijkt mee'

'Transfer Malen komt steeds dichterbij; Ajax kijkt mee'

21 juli 2021 – Een overgang van Donyell Malen naar Borussia Dortmund komt steeds dichterbij. De aanvaller wordt al maanden gelinkt aan de Duitsers en nu lijkt de Bundesligaclub door te pakken. Dat heeft alles te maken met de toenemende interesse. Ook Liverpool zou wel oren hebben naar een samenwerking met de Nederlander.

Door de coronacrisis hebben alle clubs minder inkomen, aangezien de stadions het gehele seizoen leeg bleven. Dat heeft ook effect op de transfermarkt. Clubs hebben minder te besteden dan normaal, maar daar houdt PSV geen rekening mee. De Eindhovenaren willen de hoofdprijs voor Donyell Malen en gaan geïnteresseerde clubs niet tegemoet komen. Dortmund wilde een bedrag betalen tussen de 25 en 28 miljoen euro, maar John de Jong bepaalde de vraagprijs op minstens dertig miljoen euro.

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad weet dat de Duitsers meer betalen dan ze in eerste instantie boden, maar de precieze prijs weet hij niet. Wat PSV overhoudt aan de transfer is sowieso de vraag. De aanvaller speelde in het verleden bij Ajax en Arsenal in de jeugdopleiding. Die clubs profiteren mee met een transfer door de opleidingsvergoeding. De Amsterdammers krijgen anderhalf procent van de transfersom, de Londenaren een procent.

Daarnaast krijgt ook zaakwaarnemer Mino Raiola een bedrag voor de overstap van 'zijn' speler. Dortmund en PSV onderhandelen nog over de laatste details, waarna Malen de medische keuring kan ondergaan bij de nummer drie van het afgelopen Bundesligaseizoen. Lukt het nog niet om snel een definitieve deal te sluiten, dan moet Malen mogelijk donderdag weer beginnen in Eindhoven.

gerelateerd