PSV ziet potentiële tegenstanders gelijkspelen op Celtic Park

20 juli 2021, 22:39

De strijd tussen Celtic en FC Midtjylland in de tweede voorronde van de Champions League is na de heenwedstrijd nog lang niet beslist. De eerste ontmoeting tussen de Schotten en Denen in een 1-1 gelijkspel. Bij PSV zal men de verrichtingen op Celtic Park met een schuin oog in de gaten hebben gehouden.

PSV weet namelijk sinds maandag dat het in de eventuele derde voorronde van de Champions League opneemt tegen de winnaar van het tweeluik tussen Celtic en Midtjylland. Of de route naar het hoofdtoernooi van de Champions League loopt via Schotland of Denemarken, moet volgende week blijken. Dan staan de clubs voor de tweede keer tegenover elkaar.

In de eerste wedstrijd hielden de nummers twee van Schotland en Denemarken elkaar in evenwicht. Celtic kwam vijf minuten voor rust op voorsprong via Liel Abada, maar zag vervolgens Nir Bitton zijn tweede gele kaart pakken. Tien minuten na rust werd ook Anders Dreyer van Midtjylland weggestuurd. Via Evander sleepten de Denen uiteindelijk nog een gelijkspel uit het vuur, waardoor het na de heenwedstrijd nog helemaal open ligt.

Wil PSV in de volgende ronde Celtic of Midtjylland tegenkomen, dan zal het eerst zijn eigen voorronde door moeten komen. De Eindhovenaren moeten zien af te rekenen met Galatasaray. Woensdag wordt in het Philips Stadion de heenwedstrijd gespeeld, een week later volgt de return.