Terim vol lof: "PSV is een team als geen ander in Europa"

20 juli 2021, 21:01

Fatih Terim heeft in aanloop naar de ontmoeting tussen PSV en Galatasaray zijn bewondering uitgesproken over de komende tegenstander. De 67-jarige Turkse oefenmeester is onder de indruk van de historie van de Eindhovense club en heeft bovendien veel respect voor zijn collega, Roger Schmidt.

PSV en Galatasaray nemen het woensdagavond in de tweede voorronde van de Champions League tegen elkaar op. Na de ontmoeting in Eindhoven wordt er volgende week in Istanboel gespeeld. "PSV is een van de beste clubs van Nederland met een grote geschiedenis", wordt Terim richting de wedstrijd in het Philips Stadion geciteerd door NUSport.

"Ik ben op weg naar deze persconferentie door de wandelgangen van het stadion gelopen. Dan begrijp je wat PSV is. Je ziet de foto's van de legendes die we allemaal kennen", gaat hij verder. "PSV is een team als geen ander in Europa. Ik respecteer mijn collega Roger Schmidt dan ook zeer. Hij heeft belangrijk werk voor het voetbal verricht in Oostenrijk en Duitsland. Het lijkt erop dat hem hier een belangrijke taak wacht."

Een duidelijke favoriet lijkt er in het tweeluik niet te zijn. "Ik hoop dat we hier kunnen vertrekken met een goede uitgangspositie voor de tweede wedstrijd. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat we voorzichtig voor dit team moeten zijn. Wat onze kansen zijn? Ik ben niet zo'n man van de procenten. Wie goed speelt, die wint", aldus Terim.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen