Onderhandelingen Van Gaal en KNVB 'in een afrondende fase'

20 juli 2021, 19:10

Louis van Gaal wordt zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De NOS schrijft dinsdagavond dat volgens bronnen in Zeist de onderhandelingen tussen de 69-jarige oefenmeester en de KNVB zich in een afrondende fase bevinden.

Van Gaal moet bij het Nederlands elftal de opvolger worden van Frank de Boer, die na het teleurstellend verlopen EK zijn biezen pakte. De voormalig trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United had het in het verleden twee keer eerder voor het zeggen bij Oranje: tussen 2000 en 2002 en tussen 2012 en 2014.

De NOS bevestigt eveneens dat Danny Blind en Henk Fraser in beeld zijn om Van Gaal te assisteren tijdens zijn derde termijn als bondscoach. Fraser liet zich eerder op de dag uit over de geruchten. "We zitten momenteel nog in de aftastfase. En volgens mij pas ik in het profiel, als gekleurde trainer. Of dat vreemd klinkt? Ach, iedereen weet dat ik totaal niet in dat soort termen denk. Het zal een combinatie zijn van factoren", gaf hij aan bij De Telegraaf.

Worden de laatste details uitgewerkt en wordt de terugkeer van Van Gaal als bondscoach van Oranje wereldkundig gemaakt, dan is de KNVB geslaagd in zijn missie om snel een opvolger van De Boer aan te stellen. Daar is de voetbalbond ook bij gebaat, want op 1 september komt Oranje weer in actie. Dan staat in Oslo de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen