NEC doet zaken met Atalanta en presenteert weer een verdediger

20 juli 2021, 18:27

NEC heeft voor de tweede dag op rij een verdedigende aanwinst gepresenteerd. In navolging van Iván Márquez komt ook Rodrigo Guth de Nijmegenaren versterken. De twintigjarige Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd van Atalanta.

Guth, die ook over een Duits paspoort beschikt, speelt sinds 2017 bij Atalanta. Tot een doorbraak in het eerste elftal is het nog niet gekomen. Wel speelde hij op huurbasis namens Pescara 24 wedstrijden in de Serie B.

Lees ookNEC slaat gratis slag en vindt vervanger Van Eijden in Polen

"Vorig jaar heeft hij voor het eerst een seizoen bij de senioren meegedraaid bij Pescara in de Serie B en Atalanta zocht voor dit seizoen een vervolgstap in een competitie op het hoogste niveau", vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Ze zagen Nederland als een prima opleidingsland vanwege de moeilijkheidsgraad die het spelen als verdediger in de Eredivisie met zich meebrengt."

NEC was mede door het wegvallen van Rens van Eijden naarstig op zoek naar versterkingen voor het centrum van de verdediging. Guth kan op die positie uit de voeten. "Ik ben erg blij om bij NEC te zijn en kan niet wachten om met de groep te trainen. Ik wil iedereen zo snel mogelijk leren kennen, zodat ik snel mijn bijdrage kan leveren en we een zo goed als mogelijk seizoen draaien in de Eredivisie", reageert de aanwinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen