Italiaanse grootheden steunen De Ligt: "Valt niet over te twisten"

Italiaanse grootheden steunen De Ligt: "Valt niet over te twisten"

20 juli 2021 – Marco van Basten was tijdens het Europees kampioenschap van afgelopen zomer zeer kritisch op het spel van Matthijs de Ligt. De jonge centrumverdediger kreeg in de achtste finale tegen Tsjechië rood, waardoor Oranje uiteindelijk met een man minder ten onder ging. Van Basten gaf na afloop aan dat De Ligt 'niets had geleerd in Italië', maar daar zijn ze het in dat land niet mee eens.

Zo is topcoach Fabio Capello, die onder meer bij Chelsea en Juventus werkte, overtuigd van zijn kwaliteiten. "Over De Ligt valt niet te twisten, hij heeft een enorm potentieel en is nog erg jong. Elke coach brengt iets over op een speler, sommigen meer, anderen wat minder. Allegri zal erg belangrijk zijn voor De Ligt", aldus Capello. Hij wordt gesteund door ex-topverdediger Franco Baresi. 

"De Ligt is nog heel erg jong, maar hij heeft heel veel potentie om nog beter te worden. Hij heeft al in de belangrijkste competities gespeeld en heeft alles in zich om een goede verdediger te zijn: kracht, persoonlijkheid, snelheid en veel uitstraling. Hij speelt heel erg op instinct. Misschien moet hij iets meer nadenken, maar dat hebben we allemaal ervaren als jonge spelers", aldus Baresi in gesprek met Tuttosport.

De 21-jarige De Ligt begint over een maand aan zijn derde seizoen als speler van Juventus. De van Ajax overgekomen verdediger pendelde in zijn eerste jaar tussen de bank en de basis, maar groeide vorig seizoen uit tot vaste waarde en sterkhouder."

gerelateerd