Makers 'onsmakelijk' Berghuis-spandoek moeten vrezen voor cel

20 juli 2021, 11:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fans van Feyenoord die het uiterst controversiële spandoek toonden over Steven Berghuis, moeten vrezen voor een zware straf. Dat denkt advocaat Richard Korver, die in gesprek met De Telegraaf ingaat op de 'onsmakelijke' teksten die zij tentoonstelden. Op het spandoek stonden de namen van crimineel Martin van de Pol en misdaadverslaggever Peter R. de Vries afgevinkt, terwijl het vakje achter de naam van Steven Berghuis nog leeg was. 

De politie onderzoekt de zaak momenteel. "Het is uitermate onsmakelijk, in meerdere opzichten", aldus Korver. "Het is onsmakelijk om Berghuis te vergelijken met een crimineel, Polletje. Het is onsmakelijk om Peter R. de Vries op één lijn te zetten met een crimineel en het is onsmakelijk om zó kort na het overlijden van Peter R. de Vries dit te doen. Als je dit doet voordat iemand zijn uitvaart heeft gehad, daar heb ik geen andere woorden voor. Het is onsmakelijk en strafbaar."

Korver verwacht dan ook dat de daders zullen worden gestraft, al zijn zij onherkenbaar gemaakt op de foto. "Je kunt dan denken aan een taakstraf, mochten de mensen die het gedaan hebben geen strafblad hebben. Als ze wel een strafblad hebben zou dat een gevangenisstraf kunnen zijn. Je kunt alles onder de noemer satire denken te kunnen doen, maar dit gaat een aantal bruggen te ver."

Berghuis rondde maandagmiddag zijn discutabele transfer naar Ajax af. De 29-jarige aanvaller vertrekt bij Feyenoord en heeft een contract voor vier seizoenen getekend in Amsterdam, waar hij gaat spelen met rugnummer 23.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen