Transfervrij op te pikken: River Plate zet Feyenoord-flop op straat

20 juli 2021, 11:33

De wegen van Lucas Pratto en het Argentijnse River Plate zijn gescheiden, zo meldt de club op Twitter. De 33-jarige spits had nog een contract tot volgend jaar zomer bij de topclub, maar dat is in goed overleg ontbonden. Daardoor mag Pratto, die afgelopen seizoen nog op huurbasis bij Feyenoord speelde, op zoek naar een nieuwe club.

Gezien het afgelopen seizoen zal dat niet eenvoudig worden. Pratto kwam in januari op huurbasis naar Feyenoord, maar kwam daar nauwelijks in de plannen voor. Hij begon zijn avontuur in Rotterdam-Zuid nog met een basisplaats tegen Sparta, maar belandde daarna al snel op de bank. Trainer Dick Advocaat deed nog nauwelijks een beroep op de spits.

In zijn laatste optreden voor Feyenoord, tijdens de Klassieker tegen Ajax, brak de aanvaller zijn kuitbeen. Daarmee kwam zijn avontuur op 9 mei ten einde. In acht optredens kwam hij niet van het gehate aantal van nul treffers af, waardoor hij gerust mag spreken over een mislukt verblijf.

In Argentinië wordt de vijfvoudig Argentijns international meer gewaardeerd. Zo hielp hij River Plate in 2018 nog aan de Copa Libertadores. "We zijn je eeuwig dankbaar, Oso", schrijft de club, doelend op zijn bijnaam 'De Beer'. Succes met het verdere verloop van je loopbaan." De geblesseerde aanvaller hoopt in september of oktober zijn rentree te kunnen maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen