Recordinternational Spitse in tranen: streep door de Spelen

20 juli 2021, 07:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aanvoerder en recordinternational Sherida Spitse moet de Olympische Spelen definitief aan zich voorbij laten gaan. De 31-jarige middenvelder van Ajax zou met de Oranje Leeuwinnen komende woensdag aan het eindtoernooi beginnen, maar heeft een blessure opgelopen. Dat meldt OnsOranje op Twitter.

Daags voor de wedstrijd tegen Zambia in Tokio liep Spitse een blessure op aan haar knie. Het kwetsuur is dermate erg, dat het toernooi er voor haar al op zit voordat ze is gestart. Spitse, die met 188 interlands recordinternational is bij de Nederlandse vrouwen, wordt vervangen door Joëlle Smits. De aanvaller van VfL Wolfsburg stond al op de stand-bylijst.

"En houdt mijn Olympische droom hier op", schrijft ze met een huilpoppetje op haar eigen Twitteraccount. "Ik wens mijn team heel veel succes, geluk en alle kracht toe die ik ze maar kan geven. Ik geloof in jullie! En veel liefde voor jullie!" Het zou de eerste keer zijn dat Spitse in haar rijke loopbaan aan de Spelen zou deelnemen. De Leeuwinnen plaatsten zich nog nooit voor dat toernooi.

Woensdagmiddag staat de eerste ontmoeting met Zambia gepland. Ook Brazilië en China behoren tot de tegenstanders in de groepsfase.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen