Atlanta United zet opvolger De Boer al na half jaar op straat

19 juli 2021, 11:57

De opvolger van Frank de Boer bij Atlanta United moet weer op zoek naar een nieuwe werkgever. De teleurstellende resultaten en onrust binnen de selectie waren voor de leiding van de Amerikaanse club reden om Gabriel Heinze op straat te zetten.

Heinze werd eind vorig jaar aangesteld als opvolger van De Boer met Atlanta. Onder de voormalig Argentijns International verbeterden de resultaten niet bepaald. In het huidige seizoen bezet Atlanta na dertien wedstrijden slechts de tiende plaats in de Eastern Conference van de Major League Soccer.

"Dit was zeker geen beslissing die we op dit punt in het seizoen wilden nemen, maar het was de juiste beslissing voor de club", laat Darren Eales, voorzitter van Atlanta, weten via de officiële kanalen. "Gabi is een getalenteerde coach en heeft onmiskenbaar een passie voor zijn vak en de voetbalsport. We zijn hem dankbaar voor zijn geleverde werk en wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Na het vertrek van Heinze neemt assistent-trainer Rob Valentino de honneurs waar bij Atlanta. De Amerikaan was ook al actief voor de club toen De Boer er nog werkte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen