'Naam van Van de Beek duikt weer op in Barcelona'

19 juli 2021, 09:44

De naam van Donny van de Beek is weer in het geruchtencircuit opgedoken. Volgens Mundo Deportivo is de 24-jarige Nederlandse middenvelder aangeboden bij FC Barcelona. Een definitieve overgang lijkt door recente ontwikkelingen van de baan, maar een huurtransfer zou nog wel tot de mogelijkheden behoren.

Dat Van de Beek in verband wordt gebracht met een zomerse transfer heeft alles te maken met zijn teleurstellende debuutseizoen bij Manchester United. De Oranje-international, die voor veertig miljoen euro werd weggehaald bij Ajax, hield afgelopen seizoen meer de bank warm dan dat hij in actie kwam. Zijn perspectief in Manchester lijkt er door de terugkeer van de opgeleefde Jesse Lingard en de mogelijke komst van Eduardo Camavinga bovendien niet beter op te worden.

United zou Van de Beek hebben aangeboden nadat Barcelona naast de handtekening van Georginio Wijnaldum greep. De middenvelder leek op weg naar Camp Nou, maar koos uiteindelijk voor Paris Saint-Germain. Op dat moment behoorde het betrekken van Samuel Umtiti in een deal tot de mogelijkheden. Nu United vol voor Raphaël Varane gaat, is dat geen optie meer.

Toch is het volgens het Spaanse medium niet ondenkbaar dat Van de Beek alsnog de overstap maakt naar Barcelona, zij het op huurbasis. Zoals bekend zijn de Catalanen nog op zoek naar een middenvelder, maar geld is er nauwelijks in Camp Nou. Het huren van Van de Beek zou derhalve een optie zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen