Slecht nieuws stapelt zich op voor club van Zoet

18 juli 2021, 15:42

Het is op z'n zachtst gezegd geen goede week voor Spezia, de club van doelman Jeroen Zoet. Na de zware straf die het vrijdag werd opgelegd, is de club nu ook getroffen door een corona-uitbraak. Liefst negen mensen uit de staf en selectie testten dit weekend positief. 

Zaterdag bracht de club al naar buiten dat zes spelers en een staflid positief testte. Kort daarna volgde al een volgend persbericht, waarin nog twee gevallen bevestigd werden. De gehele ploeg is inmiddels in quarantaine geplaatst.

Het was het volgende slechte nieuws voor Spezia, dat vrijdag nog een zware straf werd opgelegd door de FIFA. De club zou regels hebben overtreden bij het vastleggen van minderjarige spelers en kreeg daarop een transferban van liefst twee jaar. Daarnaast moet het een boete van zo'n 460.000 euro betalen. De club kondigde aan in beroep te gaan. 

Lees ook: FIFA straft werkgever Zoet met fikse transferban en geldboete

Zoet maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Spezia, waarmee hij in zijn eerste seizoen in de Serie A op plek vijftien eindigde. De rol van Zoet was daarin echter beperkt. Een vroeg in het seizoen opgelopen liesblessure hielp hem niet in zijn concurrentiestrijd onder de lat. Uiteindelijk speelde hij slechts zeven duels. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen