Jahanbakhsh verklaart keuze voor Feyenoord en sprak Jørgensen

18 juli 2021, 14:38

Alireza Jahanbakhsh rondde zaterdag zijn verwachte transfer naar Feyenoord af. Na het oefenduel tegen Werder Bremen (2-1) verscheen ook hij daarom op de persconferentie. Met een grote glimlach vertelde hij daar over zijn keuze: "Toen ik hoorde van de aanbieding van Feyenoord, was er geen twijfel."

"Ik heb goede ervaringen met het leven hier in Nederland", begon voormalig AZ-speler Jahanbakhsh, geciteerd door RTV Rijnmond. "Op mijn negentiende verhuisde ik hiernaartoe en in de vijf jaar erna heb ik veel geleerd over de cultuur, de mensen en hoeveel voetbal hier betekent. Ik weet dus ook hoeveel Feyenoord voor haar supporters betekent. Ik breng de ervaring van de vijf jaar die ik hier al heb gehad naar deze geweldige club."

Lees ook: Feyenoord haalt Jahanbakhsh als vervanger Berghuis

De Iraniër vertelde ook dat trainer Arne Slot een belangrijke rol speelde in zijn keuze voor Feyenoord. "Ik had het privilege om met hem samen te werken in mijn laatste jaar bij AZ", vertelde hij. "Het is een heel goede coach en manager, ik heb altijd een goede band met hem gehad. Sinds ik naar Engeland verhuisde heb ik altijd contact met hem gehouden. Hoe Arne wil spelen, met aanvallend voetbal, speelde een belangrijke rol in mijn beslissing om naar Feyenoord te komen."

Daarnaast wilde Jahanbakhsh graag op de vleugels spelen, iets wat in de 3-5-2-formatie van Brighton & Hove Albion niet mogelijk was. Ondanks zijn positie, gaat hij bij Feyenoord echter spelen met rugnummer 9. "Ik heb om een ander nummer gevraagd, maar die was al bezet. Ik sprak met Jørgensen (die voorheen het rugnummer droeg, red.) en vertelde hem dat hij het fantastisch heeft gedaan voor deze club. Het is een grote verantwoordelijkheid om zijn nummer over te nemen maar hij is a really nice guy en wenste me succes."

Lees ook: 'Spotprijs voor Jahanbakhsh: Brighton en speler vrijgevig'

Hoewel de wedstrijd tegen FC Drita van aanstaande donderdag waarschijnlijk nog te vroeg komt, verwacht Jahanbakhsh wel snel aan te kunnen sluiten. "Halverwege juni heb ik nog voor de nationale ploeg gespeeld en daarna begon mijn vakantie. Ik denk dat ik snel honderd procent fit kan zijn, maar wil ook niet overhaasten", vertelde hij. "Het is ook niet aan mij, maar aan Arne en zijn staf wanneer ze me willen gebruiken. Als ze willen dat ik donderdag al speel, doe ik dat graag, maar ik neem liever m'n tijd om helemaal fit te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen