Van Bommel mild voor Wolfsburg na ruime oefennederlaag

18 juli 2021, 10:24   Bijgewerkt: 18 juli 2021, 10:32

Mark van Bommel leek niet geschrokken van de ruime oefennederlaag van zijn VfL Wolfsburg tegen het Olympique Lyonnais van Peter Bosz. De Duitsers gingen met 4-1 onderuit en leden daarmee al de derde nederlaag op rij deze voorbereiding. In tegenstelling tot na de andere verliespartijen was Van Bommel dit keer echter mild voor zijn ploeg.

"Het resultaat was uiteraard niet geweldig", erkende de oud-PSV'er op de website van zijn werkgever. "Je wil altijd winnen. Maar ik denk niet dat we vandaag slecht hebben gespeeld. Op momenten heb ik goede dingen gezien, maar uiteraard niet de gehele wedstrijd."

Van Bommel vervolgde: "We hebben te veel individuele fouten gemaakt. Daarom hebben we vier doelpunten geïncasseerd. Maar fysiek blijven we stappen maken. Daar moeten we aan blijven werken tijdens ons trainingskamp." Dat trainingskamp, in het Oostenrijkse Steiermark, begint vandaag (zondag).

Eerder verloor Wolfsburg in de voorbereiding al van 2. Bundesliga-clubs Hansa Rostock (0-3) en Holstein Kiel (0-1). Toen was Van Bommel na afloop strenger voor zijn ploeg. "Ik zag een gebrek aan inzet en niveau", zei de trainer na eerstgenoemde nederlaag. 

Lees ook: Bosz is Van Bommel de baas in onderling oefenduel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen