Vd Brom baalt: "We weten dat Lang makkelijk gaat liggen"

18 juli 2021, 08:52   Bijgewerkt: 18 juli 2021, 09:10

John van den Brom maakte zaterdagavond al kans op de eerste prijs van het seizoen met KRC Genk, maar verloor in de Super Cup van landskampioen Club Brugge. Na afloop erkende hij dat zijn ploeg steken had laten vallen, maar haalde hij ook uit naar tegenstander Noa Lang. De 22-jarige Nederlander versierde volgens hem een te makkelijk gegeven strafschop.

"Het was makkelijk gegeven penalty. We weten dat Lang gemakkelijk naar de grond gaat, maar de scheidsrechter trapte erin", was John van den Brom op de persconferentie na afloop duidelijk. Hij stak echter ook hand in eigen boezem. "We kwamen niet goed uit de kleedkamer. Daar is de wedstrijd uit onze handen geglipt."

Tegen het einde van de eerste helft kwam het Genk van Van den Brom na een uitstekende aanval juist nog op voorsprong. "We kregen gaandeweg meer controle en maakten dan ook een heel mooi doelpunt. Daar moet je dan altijd de rust mee ingaan. Die gelijkmaker op slag van rust deed toch wel wat. Ik zag heel wat teleurgestelde gezichten."

De oefenmeester wilde uiteindelijk niet te zwaar tillen aan de nederlaag. "Ik heb leuke dingen gezien en ook verbeterpunten. Dat is logisch, want we zijn nog maar drie weken bezig. De eerste week van augustus (voorronde Champions League, red.), dan moeten we er staan. Ik ben nu vooral blij dat we op fysiek vlak stappen hebben gemaakt."

Lees ook: Lang en Dost pakken met Club Brugge eerste prijs van het seizoen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen