Lang en Dost pakken met Club eerste prijs van het seizoen

17 juli 2021, 22:43

Zo'n twee maanden na het kampioensfeest kon Club Brugge zaterdagavond ook de eerste prijs van het nieuwe seizoen bijschrijven. In de wedstrijd om de Belgische Super Cup was de ploeg met 3-2 te sterk voor bekerwinnaar KRC Genk van John van den Brom. Aan de kant van de landskampioen was Noa Lang een van de drie doelpuntenmakers.

Lang en Bas Dost waren de enige Nederlanders aan de kant van Club Brugge; Ruud Vormer ontbrak door een verplichte quarantaine. Aan de kant van Genk stond Mike Trésor Ndayishimiye aan de aftrap. De Belg maakte deze zomer de overstap van Willem II. Het was diezelfde Trésor die pas tegen het einde van de eerste helft voor het eerste spektakel kon zorgen. Na een fraaie actie kreeg hij de bal bij Bryan Heynen, die met een geweldige pass spits Theo Bongonda in de gelegenheid bracht om Genk op voorsprong te schieten.

Lang duurde die voorsprong niet, want nog voor rust werd de stand alweer gelijkgetrokken door Matej Mitrovic. De jonge doelman Maarten Vandevoordt grabbelde, waarna Trésor de bal nog van de lijn leek te halen. De VAR concludeerde echter dat de bal de doellijn wel degelijk had gepasseerd. Beide ploegen gingen met een 1-1 gelijkspel de rust in.

Kort na rust kon Club Brugge de wedstrijd wel defintief naar zich toe trekken. Eerst was het in de 58e minuut Lang die in de zestien naar de grond ging, een penalty kreeg en deze zelf benutte. Een minuut later viel ook de 3-1: een schot van Lang werd geblokt, waarna de bal bij Clinton Mata terecht kwam. Hij schoot raak en leek de wedstrijd op slot te gooien.

Toch leek er kort voor het einde nog iets mogelijk voor Genk, waar inmiddels ook Cyriel Dessers en Carel Eiting waren ingevallen. Het was namelijk Jere Uronen die een afvallende bal werkelijk snoeihard de kruising in knalde: 3-2. Meer dan een aansluitingstreffer was het niet, want kort erna volgde het laatste fluitsignaal. Zo pakte Club Brugge de eerste prijs van het nieuwe seizoen.