Kökcü vroeg om rugnummer tien: "Trainer liet eerst beelden zien"

Kökcü vroeg om rugnummer tien: "Trainer liet eerst beelden zien"

17 juli 2021 – Orkun Kökcü droeg tijdens de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Werder Bremen voor het eerst rugnummer tien. Nadat de transfer van Steven Berghuis naar Ajax beklonken was en het nummer vrij kwam, besloot hij daar zelf om te vragen. De twintigjarige middenvelder kreeg zijn zin, maar dat gebeurde niet zomaar.

"Ik dacht: nee heb je, ja kun je krijgen. Dus ik vroeg om nummer tien", vertelde Kökcü lachend aan het Algemeen Dagblad. "Bij Feyenoord wisten ze dat ik dat nummer wilde dragen. De trainer liet mij echter eerst beelden zien. Van momenten op trainingen die beter moesten. Momenten waarop ik nog een nonchalante bal gaf, bijvoorbeeld."

Met zijn nieuwe rugnummer was Kökcü tegen Werder Bremen direct beslissend voor Feyenoord. Hij ging in de tweede helft achter een penalty staan en schoot zo de winnende 2-1 binnen. "Ik had in de Onder 17 een keer op een lelijke manier gemist bij een penaltyreeks en toen dacht ik: voor mij voorlopig geen strafschoppen meer. Dit was wel een moment."

Aan de gevoelige stap van Steven Berghuis, die vorig seizoen de penalty's nam en rugnummer tien droeg, wilde Kökcü niet te veel woorden vuil maken. "Hij heeft nog wel afscheid genomen met mooie woorden", vertelde hij. "Nu moeten wij verder."

Lees ook: Oefenzege Feyenoord op Werder Bremen bezorgt Slot ook zorgen

gerelateerd